Dit jaar heb ik opnieuw duizenden video’s beoordeeld om een jaarlijst met een opmerkelijk verschil met voorgaande jaren te maken. De selecties zijn allemaal akoestisch / unplugged. Maar zonder verder commentaar, hier is de belangrijkste aftellijst, in volgorde van goed tot goed, met 30 van de beste unplugged-sessies van het jaar 2018.

Net als in voorgaande jaren zocht ik naar studio- of livesessies van een artiest in uitvoering. Officiële video’s met niet-uitvoerige inhoud komen niet in aanmerking voor mijn lijst. Het idee is om een afspeellijst te maken die als een continu concert kan worden bekeken. Dit jaar heb ik de lijst beperkt tot “unplugged” -sessies om een meer homogene audiobeleving te bieden. Er zijn nog andere redenen waarom ik de voorkeur geef aan een akoestisch / unplugged formaat, maar daar wil ik niet omheen. Het volstaat om te zeggen dat als je van akoestische muziek houdt en de artiest wilt zien in uitvoering, dit je lijst is.

Mijn hoofddoel bij het maken van deze lijst elk jaar, is dat ik mijn favoriete nummers op mijn grote scherm kan bekijken via mijn stereo. Ik heb ook zoveel andere mensen vinden genieten van de lijst, die ik nu op mijn blog publiceer. (Opmerking: als je een Apple TV of Roku hebt aangesloten op een thuisbioscoop, kun je al mijn lijsten vinden door te zoeken naar ‘Artsfols’ in je YouTube-app.)

Gewoon een paar kijknotities. Elk jaar raken sommige kijkers gestrand omdat ze denken dat ze op iets op het scherm moeten klikken. Het beste is om de promoties in de outro’s bij het eerste bekijken te negeren. Klik niet, wacht gewoon even op de volgende video. Er zijn ook de gebruikelijke ‘youtube’-skipknoppen en video-selector (dat zijn de drie balken in de linkerbovenhoek), wat handig kan zijn. Maar sla niet over, probeer het nummer eens!

In mijn volgende bericht voeg ik wat aantekeningen toe over de liedjes, en ik zal die post aanpassen als dingen opkomen. Een link naar die post vindt u net onder. Neem gerust contact met me op in het gedeelte ‘Comments’.
Helaas zijn de aantekeningen momenteel alleen in het Engels.

Link to notes on Unplugged Sessions – 2018

Dit jaar heb ik ook een uitgebreide lijst van niet-afgesloten sessies gemaakt, allemaal goede dingen, vooral nuttig als achtergrondmuziek tijdens het werken of onderhoudend. De uitgebreide lijst bevat de top 30 plus 40 tot 50 nummers. Alle sessies, allemaal niet aangesloten. Het is niet in een bepaalde volgorde omdat u met YouTube sorteren niet kunt werken. De lijst begint met een ontroerend eerbetoon aan Dolores O’Riordan of the Cranberries. Hier is die lijst.

Eindelijk, er is een mishandeling van dingen die ik tegenkwam bij het bekijken van video’s voor de lijst. Dit jaar bevat mijn Out-takes-lijst heel veel goed materiaal dat ik niet kon gebruiken vanwege de akoestische / unplugged beperking.